דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


מאמר בנושא מפל שוקולד מפלי שוקולד ומזרקות שוקולד מאת המפל של ענבל 

מאת    [ 25/06/2009 ]

מילים במאמר: 664   [ נצפה 1925 פעמים ]

מאמר בנושא מפלי שוקולד/מזרקות שוקולד
מפלי השוקולד מהווים אטרקציה מדהימה למגוון אירועים, כגון: ימי הולדת, חתונות, בר/בת מצווה, בריתות, אירועים עסקיים,ימי נישואין, מסיבות רווקים/ות, כנסים ואירועים חברתיים,בקיצור, מפלי השוקולד מתאימים לכל אירוע ולכל גיל ומוסיפים טעם מתוק ואווירה קסומה. מפלי השוקולד מיובאים מארה"ב ומקורן בפיתוח של השף הנרי דואל. הרעיון המרכזי היה לקחת מתקן לפונדו שוקולד ולפתח ממנו מכונה המייצרת הפעלה רב חושית, ואכן מפלי השוקולד מהווים אטרקציה בלתי נשכחת.קיימת הקפדה רבה על סטנדרטים החומרים מהם מיוצרים המפלים, רמת הליטוש והעיבוד, שמירה על עקרונות אלו הן הנותנות את האפשרות ליצירת חוויה מושלמת הן ברמה הגסטרונומית והן בהיבט של מייצג מרהיב. כיום יש מגוון עצום של אטרקציות לאירועים, אך האטרקציה המדהימה ביותר שמשדרגת את האירוע היא בר המתוקים שבמרכזו נמצא מפל השוקולד. הבר כולל מגוון עצום של ממתקים בשילוב פירות מעוצבים ומפלי שוקולד מדהימים אשר משאירים את האורחים עם טעם מתוק בפה. כל המתבונן בתהליך הזרימה של השוקולד הניגר על פני המפל לא יכול שלא להתפעל ולהתהפנט כאשר המראה הנפלא משתלב עם הניחוח המענג של שוקולד איכותי. כאשר טועמים מהשוקולד בשילוב הפירות, הממתקים והעוגיות מושלמת החוויה הרב חושית.
 ישנם סוגים רבים של מפלי שוקולד:
מפלי שוקולד קטנים ביתיים: גובה- 40 ס"מ, רוחב- 20 ס"מ, מתח- V220, הספק- W340
מפלי שוקולד בינוניים: גובה- 65 ס"מ, רוחב- 30 ס"מ, מתח- V220, הספק- W190
מפלי שוקולד גדולים: גובה- 87 ס"מ, רוחב- 38 ס"מ, מתח- V220, הספק- W1120
מפלי שוקולד ענקיים: גובה- 112 ס"מ, רוחב- 42 ס"מ, מתח- V220, הספק- W1340
מה ניתן לטבול עם מפלי/מזרקות השוקולד?
* מגוון רחב של פירות העונה: בננה, תות, אבטיח, מלון, תפוח, קיווי, אפרסק, אננס...
* ממתקים: מרשמלו, בננות מסוכרות, נחשים ושלל ממתקים בעיצובים מיוחדים.
* עוגיות: קוביות וופלים, עוגיות חיוכים, גליליות, פרוסות עוגה, בסקוויטים...
* חטיפים: במבה, בייגלה, ביסלי...
סוגי השוקולדים לשימוש במפלי/מזרקות השוקולד:
* שוקולד בלגי מריר (פרווה) - שוקולד כהה בעל תכולת סוכר נמוכה יותר וללא רכיבי חלב. משמש לרוב למטרות בישול, אך יחד עם  זאת,שנם רבים המעדיפים לאכול שוקולד זה בצורתו המוצקה על פני הסוגים האחרים ניתך בטמפרטורה של כ-37 מעלות צלזיוס.
*שוקולד בלגי לבן חלבי - שוקולד זה אינו מכיל את עיסת הקקאו המקנה לשוקולד החלב את צבעו החום. שוקולד זה מבוסס על חמאת קקאו ואינו מכיל מוצקי קקאו. ניתך בטמפרטורה של כ-29 מעלות צלזיוס.
*שוקולד בלגי חום חלבי - שוקולד המכיל חמאת קקאו ועיסת קקאו אשר מקנה לשוקולד את צבעו החום. תכולת הסוכר בו נמוכה. ניתך בטמפרטורה של כ-32 מעלות צלזיוס. יש לציין שהתקן האירופאי קובע כי שוקולד כהה חייב להכיל לפחות 35% מוצקי קקאו.
* שוקולד לבן (פרווה) - שוקולד צמחי בטעם וניל שמכיל כמות קטנה יחסית של סוכר. כמו כן, ישנם סוגים רבים של שוקולדים אך לא כולם מתאימים לתפעול מפלי השוקולד, לכן אנו ממליצים להשתמש בשוקולד בלגי איכותי שמכיל מעל 50% מוצקי קקאו- ניתן לרכוש את השוקולד בחברת "המפל של ענבל".
הוראות הפעלת מפל/מזרקת שוקולד:
* כמות השוקולד הנצרכת היא ביחס לגודל המפל להפעלת מפל שוקולד קטן (מפל 40 ס"מ), יש צורך להשתמש ב- 2-3 ק"ג שוקולד.
* את השוקולד יש להעביר לקערה גדולה, לשים מעט שמן ולהמיס במיקרוגל או על גבי סיר מים רותחים. להניח את המפל על משטח ישר (מומלץ לא להניח את המפל קרוב לקצה השולחן), ולשפוך את השוקולד לקערת המפל.
* להניח את המפל על משטח ישר (מומלץ לא להניח את המפל קרוב לקצה השולחן), ולשפוך את השוקולד לקערת המפל. לאחר הפעלת המפל יש להוסיף במידית שוקולד לקערת המפל עד שמפלס הקערה מתייצב.
*בתום הפעלת המפל יש לשפוך את השוקולד לקערה עמוקה. הוראות בטיחות להפעלת מפל/מזרקת שוקולד:
* יש לשים לב לא למלא שוקולד עם כוסותצלחות, מפני שפעולה זו מורידה משמעותית את מפלס השוקולד בקערה וכתוצאה מכך המנוע עלול להישרף.
* כאשר מחממים את השוקולד יש לשים לב לא לחמם יותר מידי מפני שהשוקולד עלול להישרף.
* במידה והשוקולד במפלס הקערה נגמר יש להוסיף במידית שוקולד או לכבות את המפל.
* במהלך הפעלת המפל יש לשים לב שאין חתיכותפירות בקערת המפל מפני שהצטברות זו עלולה לסתום את זרימת המפל, ולגרום למאמץ יתר למנוע המפל.
* לאחר שהמפל מתקרר יש לפרקו לחלקים ולשטוף במים חמים, לשים לב לא לשטוף את המנוע במים.

לפרטים נוספים ניתן להיכנס לאתר המפל של ענבל-http://www.hamapal.co.il

ענבל לוי-המפל של ענבל
  • בר ממתקים

  • מפל שוקולד




  • מאמרים חדשים מומלצים: 

    חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
    מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
    מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
    לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
    אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
    הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
    ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
    אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
    שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
    איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

    מורנו'ס - שיווק באינטרנט

    ©2022 כל הזכויות שמורות

    אודותינו
    שאלות נפוצות
    יצירת קשר
    יתרונות לכותבי מאמרים
    מדיניות פרטיות
    עלינו בעיתונות
    מאמרים חדשים

    לכותבי מאמרים:
    פתיחת חשבון חינם
    כניסה למערכת
    יתרונות לכותבי מאמרים
    תנאי השירות
    הנחיות עריכה
    תנאי שימוש במאמרים



    מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב